…ja hur är ett vanligt blogginlägg egentligen? Vad tänker man på när man hör ordet blogg? Jo någons nät-dagbok kanske…? Men jag tänker nog mycket på det nya sättet att göra sin röst hörd också. Mycket är ytligt strunt, som alla dessa ute- och innelistor, mode- och trendbloggar och sådant. Men för de flesta har nog bloggen blivit vad gamla tiders dagböcker var. Här berättar man vad man gjort och tänker göra, vad man drömmer om och vad man reagerar över…

Ja kort sagt, en blogg är en kanal att orda av sig på för oss som har skrivklåda! 🙂

Igår kväll tog jag, Ruben, Tommy och Matilda bilen till Kil. Till Fryksta. Där doppade jag och Ruben oss medan Tommy tog en promenad med Matilda utmed strandkanten. Solen hade precis försvunnit bakom Kils Kyrka på vänstra sidan av stranden. Kyrktornet och träden där uppe blev en fin siluett mot en aprikos himmel med cirrusmoln i svängda figurer.

Det var fler som badade så vi var inte ensamma. Några killar höll på att kasta boll och ett par tjejer smög omkring som om de inte var ett dugg intresserade. En äldre dam gick långsamt ner och doppade sig och sedan upp igen och ett äldre par satt, nybadade under ett träd och åt medhavd kvällsmat.

En och annan båt syntes där ute och kullarna blånade bort över mot Sunne. Freja syntes vid Fryksta stationshus till höger och det låg ett par husbåtar mellan stationen och stranden där vi befann oss.

När vi kände oss nöjda och betydligt svalare i kropp och själ gick vi till bilen igen. I stället för att svänga till vänster och ner mot Forshaga så valde vi andra hållet. Upp för backen mot kyrkan till. Efter någon kilometer svängde vi höger och körde förbi kyrkan. Solen lyste däruppifrån som en stor klarröd julgranskula. Himlen var rosa-lila-röd och molnen som eldtussar. Men det varade inte så länge, solen dök ner bakom bergskammen och lämnade efter sig en blå skymning.

Vi körde mot Nilsbybron utmed Frykens strand. Naturen är otroligt vacker i Värmland på sommaren. Fryken kom ibland nära vägen och ibland var det fält emellan. Några enstaka hus och några enstaka hästhagar plus en och annan fårhage passerades.

Norsälven åkte vi över och för er som aldrig varit här kan jag berätta att det är sååå fint att åka här.

När vi passerat Nilsbybron som också är fantastiskt vacker och hamnat på Forshagasidan av Fryken svängde vi höger igen. Nu hamnade vi på en grusväg som slingrar sig upp på Frykensås. Där uppe är det mest skog. Här och var nyligen avverkad. Det känns när dofterna från det färska virket letar sig in i bilen.

När vi kom upp på höjden och grusvägen planade ut lite kom vi upp på en liten svag kulle med en svag lutning neråt då vi såg en skugga passera vägen. En älg!

Jag saktade ner och smygkörde fram emot hyggeskanten där älgen försvunnit och där stod den och tittade nyfiket på oss. Jag stannade, vevade ner rutan och bad Ruben om kameran som stod i baksätet. Tommy hjälpte mig och här är resultatet:

När älgen efter flera minuter bestämde sig för att skutta bort över hygget körde vi vidare hemåt. Väl hemma såg vi en film och åt jordgubbar från Ängebäck!

Tänk vad man har det bra!